RideSmart Texas Track Day Motorcycle School
GENERAL SCHEDULE (MSR Houston, MSR (Cresson)).
Schedule may change, we'll send you an informational email a few days before the event.
6:00am - Gates open
6:30am - Registration Open (closes at 8:00am)
6:45am - Tech Open (closes at 8:00am)
7:15am - Track Drive
8:00am - Riders Meeting
8:00am - Registration and Tech CLOSED
8:15am - Level 3 Only Meeting
8:35am - Level 1 to classroom
9:00am - Level 3 on track for 30 minutes (Cresson 1.3, Level 2)
9:30am - Level 2 - on track for 30 minutes followed by classroom (mandatory) (Cresson 1.3, Level 1.5).
10:00am - Level 1 - on track for 30 minutes followed by classroom (mandatory) (Cresson 1.3, Level 1 First Timer).
10:00am - Registration and Tech Open for Late Arrivals
10:30am - Repetition of the 30 minute on track riding cycle throughout the day until track closes.
11:00am - Registration and Tech CLOSED
12:00pm - 30 minute Lunch break (approximate time, may fall earlier or later depending on track conditions)
5:00pm - Track closed

Important Notes

  • Lunch time may vary, however it will take place between 12:00PM - 1:30PM, depending on event dynamics. This will help to maximize your riding time.
  • Cresson only: Parade lap riders should be present at the track at 11:00am. Due to unpredictable nature of track logistics, parade laps can occur any time between 11:00am and 1:45pm. To ensure you get the chance to ride the track, please be on time and wear the appropriate gear (separate parade lap page explains all gear requirements). Great chance to get to see what track riding is all about. Parade laps are not available at MSR Houston or COTA.


  • COTA GENERAL SCHEDULE (Circuit of The Americas).
    Schedule may change, we'll send you an informational email a few days before the event.
    6:00am - Gates open
    6:15am - Registration Open
    6:15am - Tech Open
    7:15am - Riders Meeting
    7:15am - Registration and Tech CLOSED
    7:45am - Level 1 to the classroom
    8:00am - Level 3 on track for 20 minutes
    8:20am - Level 2A - on track for 20 minutes.
    8:40am - Level 2B - on track for 20 minutes.
    9:00am - Level 1 - on track for 20 minutes followed by classroom (mandatory).
    9:00am - Registration and Tech Open for Late Arrivals
    9:20am - Repetition of the 20 minute on track riding cycle throughout the day until track closes.
    10:00am - Registration and Tech CLOSED
    12:00pm - 60 minute Lunch break (approximate time, may fall earlier or later depending on track conditions)
    5:00pm - Track closed